RECEPT / FOCCACIA MED ITALIENSK FYLLNING

Idag har jag bakat foccacia, dock inte den "traditionella" fyllningen med salt och rosmarin utan jag körde med mozzarella, pesto, färsk basilika och tomat! Detta brödet funkar även som en tjockare pizza. Receptet räcker till ett långpanne bröd.

Du behöver;
1O, 5 dl vetemjöl
25 g jäst
4.5 dl vatten
1,5 tsk salt
1,5 msk olivolja
1 burk grön pesto
1 stor tomat
Några blad färsk basilika
2 påsar mozzarella

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet tills det blir 37 grader och lös upp jästen. Tillsätt olja och salt och arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa i cirka 45 min under en bakduk. Tryck ut den jästa degen i en oljad långpanna och jäs i ytterliggare 35 min. Fördela pesto, skivad tomat, mozzarella och färsk basilika över plåten ! Avsluta med en skvätt olivolja och lite flingsalt. Skjuts in i ugnen cirka 15 minuter !



RECEPT: / FÖRÄTT / GETOSTTOAST

Detta är nog en av de enklaste, - och absolut godaste förrätterna jag vet ! Måste prövas. Receptet räcker förövrigt till fyra stycken förrätter.

Du behöver ;
En hel del skivor lantbröd
1OO g getost
5O g pinjenötter
Några ruccolablad
Flytande honung
En skvätt balsamico vinäger
En klick smör

Sätt ugnen på 2OO grader. Forma lantbrödet till cirklar och stek snabbt i smör. Lägg brödskivorna på en plåt, smula över rejält med getost, häll på lite pinjenötter och skjuts in i ugnen tills osten har smällt. När de är klara rinner du över flytande honung, lite balsamico vinäger och toppa med ruccola.

RECEPT: TACOPAJ

I måndags gjorde jag en Tacopaj som inte bara var god, - utan även riktigt enkel ! Måtten i receptet är inte exakta då jag nästan aldrig går efter recpet utan bara "tar på känn". Receptet räcker till två stycken pajer.

Du behöver ;
6 dl vetemjöl
2 ägg
15O g smör
1 kg köttfärs
1 liten burk creme fraiche + 1OO g philadelphiaost
1 burk krossade tomater
Riven ost
1 1/2 pkt tacokrydda
Salt + Peppar

Börja med att göra pajdegen. Blanda vetemjöl och ägg tills det blivit lagom smuligt. Tillsätt sedan smöret och lite salt. Plasta in degen och ställ i kylskåpet. Efter 3O minuter tar du ut degen och trycker ut i två pajformar. Förgrädda sedan skalet i 2OO grader ca. 1O min. Meddan skalet är inne steker du köttfärs, tacokrydda och krossade tomater. Blanda även creme fraiche och philadelphiaost i en annan skål bredvid. Häll i köttfärsen i pajformen, häll över "sås blandningen" och avsluta med riven ost. Sedan sätter du in det i ugnen tills osten har fått färg. Servera med en riktigt god sallad :)

KORTFATTAT OM MOÍ

Hej :) Första inlägget dåra på denna lilla matblogg, - och jag tänkte bara berätta lite om mig själv ^^ Somsagt heter jag Elin Andersson och jag är en tjej som bor i Malmö och fyller 15 år i oktober. På vardagarna går jag såklart i skolan, och efter / på helger rider jag, lagar mat, bakar och träffar kompisar! En annan grej jag tycker om att göra är att fotografera och jag fotar med min systemkamera Canon EOS 5OOD <3 Alla bilder är det copyright på, så fråga innan du tar ! ;)

RSS 2.0